Ceklist Barang untuk Balik Kampung Raya ini!

Salam 27 Ramadhan. Ramadhan kian meninggalkan kita, dan Aidilfitri mula mendekati kita dalam 2 hari sahaja lagi.
 
Maka, mood balik kampung halaman bertemu keluarga tercinta pastinya tengah "hangat" sekarang ni kan?
 
Di kesempatan huda mengemas barang balik ke kampung, huda sempatkan diri untuk mengambil bahagian dalam Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest dengan 
  Theme: Travelling Back Home

 a. Where do you celebrate Raya this year? 
 
Tahun 2017 ini, giliran berhari raya di kampung belah suami di Terengganu. Sehari sebelum raya huda sekeluarga akan pulang ke kampung ayah mertua di Kijal, Terengganu.
 
 b. List down your "balik kampung" essentials. 
 
Senarai Keperluan Balik Kampung 
Untuk Anak-anak
1) Baju raya 3 persalinan untuk siang dan malam 
2) Baju extra ( jika baju kotor)
3) Pampers 
4) Baby Oil
5) Krim Ruam
6) Baby Toiletries 
7) Kasut Raya
8) Songkok Raya
9) Sweater
10) Towel 

Untuk huda dan suami
1) Baju raya 3 persalinan untuk siang dan malam 
2) Baju extra ( jika baju kotor)
3) Ubat-Ubatan ( Paracetamol dan minyak angin)
4) Hair Cream/Minyak Rambut 
5) Kosmetik/Make up - Lipstick/bedak
6) Toiletries
7) Kasut Raya
8) Songkok Raya/Shawl Raya
9) Sweater
10) Towel 
11) Kamera dan aksesori
12) Laptop + Charger
13) Plastik beg untuk baju kotor
14) Sunglasses
15)Travel Adapter/Extension
16) Iron 
17) Hanger Baju

 c. What would you like to buy on Lazada’s platform to bring along for "balik kampung"?

 Sekarang  ada promosi sempena bulan ramadhan dan raya yang bakal tiba ni iaitu Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya Sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) yang bermula dari 19 Mei sehingga 30 Jun. Jangan lepaskan peluang untuk shopping sambil berjimat dengan Lazada sebab ada diskaun istimewa sehingga 90%!!!


KLIK untuk shopping dan berjimat dengan LAZADA >> RIANG RIA RAYA <<<

Jadi huda pun tak nak lepaskan peluang dengan shopping kelengkapan balik beraya nanti

Antara barang huda nak beli :-

1) Compress Bag - boleh jimatkan banyak space dalam beg balik kampung

2) Extensin/Adapter yang lengkap dengan USB port. senang nak charging handphone nanti.

3) Travel Pack Toiletries untuk anak-anak

4) Pampers anak-anak. maklum la raya banyak makan benda manis, kerap anak-anak membuang nanti, so wajib pastikan bekalan pampers anak mencukupi

Sebenarnya banyak sangat pilihan di Lazada yang boleh korang boleh beli sebagai kelengkapan balik kampung raya ni. Kalau nak tahu sila shopping sendiri di Lazada
 
Sekian sharing huda hari ini. Selamat balik kampung dan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan batin. =) 
some_text

No comments:

Powered by Blogger.