Travel Wishlist 2017- SABAH We are Coming!


 Biasa every month ada jer nak tulis hotel review, holiday ke mana-mana. Sebab bulan April suami sangat sibuk dengan urusan bisnes, maka plan holiday KIV jer la. 
Jadi yer bulan April ni huda kongsi travel wishlist 2017 yang huda nak sangat pergi tahun ni. Nak pergi SABAH!!

Huda nak bawa family pergi ke Sabah kerana Sabah ada 10 tarikan unik yang huda ingin terokai bersama-sama anak-anak kami.

1)Lokasi yang Menarik


 Lokasi Sabah yang terletak di Utara Borneo, iaitu pulau ketiga terbesar di dunia. Kedudukan Sabah juga sangat strategik iaitu di bawah laluan angin monsun, oleh sebab itu Sabah di gelar "Negeri di bawah bayu"

2) Menghirup udara segar di Gunung Kinabalu.
Kami sekeluarga sangat sukakan tempat tinggi dan permandangan yang indah serta udara yang segar. Gunung Kinabalu adalah lokasi perlancongan idaman kami sebab Gunung Kinabalu adalah gunung tertinggi di Malaysia, dan puncaknya ketiga tertinggi di Asia Tenggara dengan ketinggiannya mencecah 4,095 meter dari aras laut



3) Menikmati Sunset 
Kami sangat sukakan permandangan indah sunset. Permandangan yang romantik dan magical.
Kami bercadang akan menikmati sunset di Tg Aru.


4) Island Hopping & Snorkeling
Best yer dapat tengok hidupan laut depan mata dengan air laut crystal clear!
So wajib nanti bila g sabah pergi Tuanku Abd Rahman Park, dan Manukan Island! InshaAllah pasti pergi nanti =)


5) Shopping!!
Kat Sabah famous dengan shopping mutiara dan skrg trend biskut Gery plak. Hehe.


6) Seafood yang Fresh
Nanti plan nak makan seafood fresh kat Todak Waterfront, ramai yang rekemen datang sini. So kne cari hotel area sini, senang nak g makan nanti =)


7) Melancong ala-ala ke New Zealand di Desa Dairy Farm

Orang kata kat sini ice cream dari susu fresh sedap kan?
Tengok gambar dah terbayang udara fresh, nyamannya..........



8) Ladang Tea Sabah

Rasa seumur hidup dah 30 tahun ni tak pernah merasa Teh Sabah. Agak2 yer sama je ke ngn teh Cameron? Ok nnt kita try test =)




9) Poring Hot Spring

Nature sangat kan holiday sabah ni?
Tambah satu lagi nature trip bawa anak2 pergi mandi kolam air panas. 

Bagus sebenar yer mandi kolam air panas ni tau.
Dikatakan boleh mengubati pelbagai penyakit seperti tekanan, sakit kulit, lenguh badan, sendi, mengeringkan kesan luka akibat kemalangan serta membantu melancarkan semula pengaliran darah.

Nak tahu lebih pasal kebaikan mandi kolam air panas KLIK DISINI
 

10) Last but not least, nak bawa the arif mosque tour ke KK Floating Mosque. 

Cantik yer masjid!


Banyak yer tempat nak pergi ni, dok seminggu la kat KK nanti. hehe.

Ok, doakan semoga ada rezeki lebih cukup budget 3-4k kita pergi holiday KK tahun ni, InshaAllah. Amin!

Huda doakan kita semua boleh travel ke mana sahaja kita nak pergi, tak kisah jauh atau dekat.

Quotes for today
“The world is a book, and those who do not travel read only one page.”

====================================================================

Nak huda buat review tentang hotel atau pakej ke Sabah?
Boleh emel ke mamarif0212@gmail.com

Post a Comment
Powered by Blogger.