5th Anniversary Suprises.


Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.
Allah pinjam nikmat perkahwinan kami sudah 5 tahun,  insha Allah,  Allah murahkan rezeki kami bercinta hingga ke syurga. Amin...
Ok huda nak kongsi perfect moment yang huda suami create to make our 5th Anniversary is so special and sweet memories to be treasured forever.


Utk romantic dinner,  suami pilih makan di restoran Pizza Vs Satay yang terletak di atas bukit Panorama di Kuala Terengganu.

En. Suami plan nak pergi malam, tapi huda rasa musim hujan ni, malam biasa hujan makin lebat. Maka huda suggest kitorang pergi lepas asar.

Suami pun setuju. 
Huda plan senyap2 booking decoration untuk sambut Anniversary. 
Cakap dengan suami dah booking dah.
Tepat pukul 5.30 kami sampai ke restoran Pizza Vs Satay. 

Masuk2 jer restoran nampak dah decoration special untuk anniversary kami.
Tapi... First time suami tak nampak pun, bila sampai meja dan nampak lilin. Nampak sangat muka dia terkejut n speechless.  Hehe,  happy dapat buat suprise kat dia.

Huda dah booking awal2 menu makanan,  so kami sampai terus lilin dihidupkan dan jus buah terhidang untuk kami.

Jus tembikai untuk suami,  jus honeydew untuk huda.
Kitorang siap amik video ala-ala romantika.  Memori indah kita kne cipta sendiri,  gambar dan video lain efek yer kan.


Ok,  jom layan menu sedap kami.
Chicken chop untuk suami,  dan spagetti oglio untuk huda.

Review makanan di restoren Pizza Vs Satay.
Makanan sedap. Kena dengan selera kami.  Presentation pun cantik. I like. Sure i'll come back again
Highly recommended for romantic dinner.
Review dalam restoran pun terbaik, ada blackboard besar sesuai untuk personalized decoration for any occasion.







Ada pakej juga yg ditawarkan oleh restoren. Boleh contact no di bawah ni untuk tempahan dan pertanyaan.

>> Pizza Vs Satay Bukit Panorama

Selesai makan kami enjoy view dari luar restoran dan nikmati udara segar dan permandangan bandar Kuala Terengganu


Miracle do happen right time.
Huda doa agar Allah pinjamkan 1 jam untuk nikmati saat indah kami berdua bersama celebrate anniversary.
Dan Allah makbulkan. Sejam jer hujan stop turun. N kami kena balik cepat, anak2 tunggu kat rumah.
Sampai kereta, kami sama2 basah.

and next episod of surprises begin...

En Suami: Selipar b basah la, tolong amik kasut spare kat bonet.

Me: errrr...hmm, ok. 

Keluar kereta, berlari ke bonet, sebab hujan. bukak bonet cepat2, mata melilau cari masa kasut spare.

Hehe, kasut takde pun. Ada kek dan bunga jer..

Fikir, nak amik ke bawa masuk kete barang2 ni?

5 saat berdiri dalam hujan, tergamam. Tak tahu nak cakap apa. Terkejut.

Last2 amik juga bunga dan kek masuk dalam kereta.




Bahagia...nikmat yang Allah bagi kami rasa hari ini.

Takkan kami lupa.

Its our 5th Anniversary, and its so beautiful.

Owh ok, nak bagi juga review untuk bunga dan kek suprise ni.

Suami order dengan DNIALICIOUS Cake House

Nak order boleh hubungi >> 0179087745 
Boleh juga hubungi diorang di Fb Page Dnialicious Cake House 


Tq again , Restoran Pizza Vs Satay dan Dnialicious Cake House.
For making our 5th anniversary such a sweet and memorable moment for lifetime.


No comments:

Powered by Blogger.