Movie Date = Free Ticket + Free Popcorn.

8:33 am
Entry kali ini special, nak abadikan kenangan Movie date Mama dan Papa, after few years kitorang tak dating tengok movie.

Seperti biasa, mama la kne in charge bab beli tiket wayang ni, papa tahu bawa mama jer g wayang. 

Survey2 tiket online kat TGV. Mak ai, mahal yer tiket waktu weekend ni.  40++ untuk tiket sahaja, kalau beli popcorn lagi, ish2 sayang duit mama, eh duit papa sebenar yer, mama tahu guna jer =p

Pastu terbaca pasal Movie Club, sign in jer dapat FREE TICKET & FREE POP CORN.

Tanpa fikir panjang, terus sign in. Masukkan segala details yang diperlukan.
Owh, rupa nya ada fee, ingatkan free jer register movie club ni, hehe
Bayar jer la guna online banking. Fee RM30 setahun. Ok la tu, dapat 2 tiket percuma dan popcorn, dapat 2 kali plak tu, 1st masa kita aktifkan akaun dan 2nd masa birthday kita.
Kalau beli tiket sahaja n popcorn lagi banyak habis compare join member Movie Club ni.
So, highly recommended okay!!

Dah sign up,kne pergi collect membership card di TGV terdekat.
Petang tu, terus pergi TGV wangsa walk mall, collect membership card dan redeem terus 2 free ticket.

Papa nak tengok DEEP WATER HORIZON, so mama beli 2 tiket movie tu.
Rezeki ada seat favourite papa, seat middle row. Boleh plak seat tu jer kosong even beli tiket 1 jam jer movie nak tayangkan, tu la orang kata namanya rezeki kitorang nak dating =)

Ok, lepas beli tiket, drop the Arifs  kat rumah their favourite baby sitter a.k.a CIK A. Rumah Cik A, depan wangsa walk mall jer, so mudah & cepat urusan kami =)
Sebelum masuk hall , mama pergi redeem FREE Popcorn kat tempat orang jual popcorn tu. Tunjuk membership card jer, dapat FREE popcorn dan air iced lemon tea =)

Ok, now we enjoy 2 hour layan movie DEEP WATER HORIZON.
Movie best, dan paling best mama papa dapat FREE Ticket dan FREE Popcorn dari TGV untuk our movie date =)


Hopefullly next time, mama papa dapat dating lagi. Spend our quality time together as husband and wife =) 
Post a Comment
Powered by Blogger.