100 Plus Vs Performance Drink.

2:54 pm
Alhamdulillah, hari ini Ramadhan ke 8. Cepat kan masa berlalu, dah seminggu puasa.

Bila dah seminggu puasa ini, huda terima banyak aduan masalah kesihatan seperti demam, gastrik dan cepat letih.



Kebiasaan orang akan ambil minuman isotonik mcm 100 Plus untuk kembalikan kesegaran dan atasi keletihan. Ada juga yang buat " ubat demam" dengan 100 Plus dengan tambah sedikit garam.
Huda nak kongsi pengalaman huda sendiri.

Sebelum huda kenal Shaklee, huda pun macam orang lain, amalkan 100 Plus untuk atasi masalah keletihan, demam dan cirit birit. Tujuannya satu nak kembalikan kesegaran dan seimbangkan elektrolit dalam badan.

Teringat dulu, lepas habis terawih mesti singgah 7 E, untuk beli 100 Plus atau Slurpee untuk hilangkan haus dan penat.

Tapi lepas huda kenal Shaklee, huda dah berhenti minum 100 Plus. Huda amalkan PERFORMANCE DRINK SHAKLEE.

Apa beza 100 Plus Vs Performance Drink Shaklee ni?


Gambar di atas, adalah LABEL di botol 100 Plus. Huda nak highligt beberapa bahan yang "kurang berkhasiat" dan mungkin boleh sampai tahap berbahaya kepada kesihatan jika kita minum air 100 Plus terlalu banyak!

1) Ada gula tambahan yang tinggi sebanyak 16.3 g setiap hidangan dan karbohidrat yang rendah 16.3 g setiap hidangan berbanding PERFORMANCE Drink Shaklee.

2) Mengandungi Aditif Makanan dari sumber SINTETIK yang bermaksud bukan semulajadi dan gabungan bahan kimia yang mungkin memudaratkan. Ia juga mengandungi bahan-bahan PENGAWET.

3) Mengandungi Air Berkarbonat, sangat tidak bagus untuk kesihatan. >> BAHAYA MINUMAN BERKARBONAT <<


Ok huda nak cerita pula kenapa huda dah berhenti ambil 100 Plus dan jatuh cinta dengan PERFORMANCE DRINK Shaklee ni. 

1)Performance Drink mengandungi mengandungi tiga jenis karbohidrat untuk tenaga dan stamina ( karbohidrat sederhana dan kompleks) , polimer glukosa, fruktosa dan glukosa.

Dalam setiap hidangan PERFORMANCE DRINK mengandungi 25g karbohidrat.


2) Ia Mengandungi keseimbangan elektrolit untuk mengelakkan dehidrasi ; kalsium, fosforus , natrium, kalium, klorida , ion magnesium ( elektrolit ialah ion mineral yang boleh hilang melalui peluh atau cirit-birit ) .

3) Proprietari OPTI - Lyte ™ elektrolit campuran ditambah dengan campuran unik karbohidrat membekalkan tenaga segera dan berterusan dan menyokong penghidratan optimum.

4) Performance Drink BEBAS GAS BERKARBONAT.

5) Performance Drink BEBAS ADITIF, BEBAS BAHAN PENGAWET DAN BEBAS PERISA TIRUAN

6) Terbukti secara saintifik dapat meningkatkan kandungan glukosa dalam darah lebih baik dari minum air biasa.

7) Sesuai di ambil ketika bersahur, berbuka, sebelum dan selepas terawih.

8) Alternatif terbaik kepada ORS, dapat menstabilkan elektrolit jika cirit birit dan muntah-muntah.

9) Tak perlu nak pergi kedai setiap kali lepas terawih macam dulu- dulu. Boleh bancuh sendiri dan semestinya lebih ekonomi untuk poket anda!

Maka, Performance Drink ini jauh lebih baik dan lebih berkualiti untuk kembalikan kesegaran dan kekalkan kesihatan diri.

Pilihan di tangan masing-masing, mungkin ada yang lebih suka kepada kebiasaan dengan beli 100 Plus. Huda pilih jadi orang luar biasa :-) Tak rela dah biarkan bahan-bahan kimia ( bahan pengawet, sintetik) masuk dalam tubuh badan sendiri.

Bagi huda, huda akan pastikan stok Performance Drink ini selalu ada di rumah. Ia ibarat emergency alternative treatment huda jika cirit birit, demam batuk selesema.

Ok, bagi sesiapa yang berminat nak dapatkan Performance Drink yang luar biasa hebat, boleh hubungi huda untuk dapatkannya. Insha Allah, huda akan kongsikan ilmu dan tips kesihatan dengan anda.

Call @ SMS @ Whatsapp  : 018- 9028957 

Sekian coretan cerita huda hari ini. Selamat membuat pilihan bijak demi kesihatan anda dan keluarga tersayang. Salam Puasa Sihat dan Bertenaga Bersama Shaklee dari huda =)

some_text


Post a Comment
Powered by Blogger.